Kad varškės apkepas būtų tikrai gardus, reikia mokėti jį gaminti, pasirinkti tinkamus produktus. Štai keletas patarimų tiems, kas nori pagaminti skanų varškės apkepą.
Kokią varškę rinktis?
Akivaizdu, kad skanus varškės apkepas gausis tuomet, kada pasirinksime tikrai skanią varškę. Tačiau kaip žinoti, kokią ją pasirinkti. Pirmasis kriterijus turėtų būti šviežiumas. Jūs turite rinktis tik šviežią varškę. Ją pirkite parduotuvėje ar pas ūkininkus, kaip norite. Tačiau žiūrėkite, kad būtų ką tik pagaminta, o ne užsistovėjusi. Vėliau laikykite ją šaltai ir iškart gaminkite apkepą. Ilgai pastovėjusi varškė greitai pagenda ir ima formuotis bakterijos. Apsinuodijimas pieno produktais yra tikrai sunkus ir rizikingas, todėl nereikėtų sau to leisti patirti, jeigu tiesiog norite turėti skanų varškės apkepą. Verta rinktis mišrią varškę: ir visiškai pertrintą, ir riebesnę, labiau permaltą. Varškė visada gali būti tikrai įvairi, tereikia mokėti ją toliau tinkamai ruošti.
Manai, miltai ar ryžiai?
Čia jau kiekvieno atskiras pasirinkimas. Miltai reiškia, kad bus kepamas atskiras biskvitas ar kitokia daroma tiesiog varškės tešla, tačiau tai jau nebebus tas tradicinis apkepas. Norintieji tradicinio apkepo į tešlą beria ryžius arba manus, ir visa tai leidžia tikrai gražiai apskrusti, taip gimsta labai skanus desertas (o kaip kam ir patiekalas).
Su kuo valgomas?
Klasikiniais variantas, kuomet varškės apkepas valgomas su grietine, taip pat su uogienėmis. Čia gal netiks tik obuolių uogienė (obuolienė), o visi kiti variantai tiks puikiai. Gali būti sodri vyšnių, serbentų ir kitokia uogienė. Karštą varškės apkepa iš tiesų galima pagardinti ir skysta pašildyta karamele, ir karštu šokoladu, ir kokoso drožlėmis, o kai kam patinka jį valgyti su šaltais ledais, nors tuomet skoniai ir būna pernelyg panašūs. Visgi skanesnis desertas, kuris labiau tinka su ledais yra karštas pyragas.
Kokioje formoje kepti?
Dar vienas svarbus dalykas – tai kepimo forma. Ji gali būti stiklinė, tuomet matysite apkepą, kaip jis iškepė, kaip atrodo. Bus ne tik skanu valgyti, bet ir smagu žiūrėti. Pasinaudokite tokia galimybe ir gaukite iš kur nors tokią kepimo formą. Taip pat nereikėtų jos labiau gilios, nes apkepas kepa greitai, bet tik tada, kai jis nėra išklotas labai storu sluoksniu.
Ką žinoti apie pertepimus?
Galima sluoksniuoti: dėti varškės masę, tuomet ryžių arba manų, o galbūt biskvito, ir vėl varškės. Tačiau tai jau kitas receptas.
Aciu labai!
Labai skanus apkepas, dėkoju už receptą. Gaminsiu tikrai ne kartą dar :)